Verkställande Direktör – Karolinska Institutet Innovation AB - Avslutad

Karolinska Institutet Innovations AB arbetar med att utvärdera tidiga forskningsprojekt vid Karolinska Institutet och andra universitet föratt bedöma dessa projekts kommersialiseringsmöjligheter. Bedömningen görs utifrån vetenskapliga resultat, patenterbarhet och möjligheter för att bli framtida produkter på marknaden. Karolinska Institutet Innovations AB är ett dotterbolag till moderbolaget Karolinska Institutet Holding AB, som i sin tur är helägt av Karolinska Institutet. Rollinnehavaren kommer att ha ansvar för Karolinska Institutet Innovations AB och dess verksamhet och skapa och driva en projektportfölj med projekt som kan kommersialiseras. Tillsammans med teamet beslutar VD om dessa ska gå vidare till kommersialisering eller inte. En nyckeluppgift är att hålla god takt i flödet av projekt och se till att de förs vidare till samarbetspartners för kommersialisering alternativt fattar beslut om att de inte har potential för kommersialisering och förs tillbaka till forskarna.

Karolinska Institutet Innovations AB är en viktig del av innovationsarbetet vid Karolinska Institutet. Därför blir rollen också att tillsammans med andra intressenter arbeta med att utveckla innovationskulturen vid Karolinska Institutet och skapa ett inbyggt ”driv” där kommersialisering ska vara en naturlig del av projektens utveckling. Att öka takten i arbetet att göra akademisk forskning tillgänglig för förbättrad hälsa.Som Verkställande Direktör driver rollinnehavaren Karolinska Institutet Innovations AB med fullt ledar- och budgetansvar. En viktig roll är att genom ett bra ledarskap utveckla verksamheten och de medarbetare som arbetar i den.

Rollinnehavarens profil

Rätt kandidat har en PhD inom något områdesom är relevant för läkemedelsutveckling samt god kunskap om utbildning och forskning vid ett medicinskt universitet. Han/hon har erfarenhet från arbete inom läkemedelsindustrin med prekliniskt forskningsarbete. Erfarenhet av arbete med medicinsk teknik är meriterande. Kandidaten behöver också ha erfarenhet från entreprenörsmässigt arbete och veta vad som krävs för att driva forskningsprojekt till eller i hög grad mot marknaden. Han/hon behöver också ha erfarenhet av kommersialiseringsarbete, att ha arbetat med att få ut projekt till kunder i olika typer av avtal, till exempel via försäljning eller licensiering. Rollinnehavaren måste också ha erfarenhet av ledarskap i någon form.

Vill Du få mer information om den här rekryteringen är du välkommen att ringa Knut Natt och Dag, telefon 0709-56 40 46 eller till Rolf Mayer, telefon 0708-87 60 05. Du är välkommen att skicka in din CV tillsammans med ett personligt brev till job@sciencework.nu. Vi arbetar snabbt i detta projekt och vill gärna få Din ansökan så snart som möjligt. Skriv ”VD” i ämnesfältet.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår