Laboratorietekniker/Laboratorieassistent - Affibody AB - Avslutad

Vi söker dig som vill vara med och utveckla nya läkemedel och som vill vara med och driva forskningen framåt vid ett framgångsrikt och expansivt läkemedelsföretag. Du kommer att stödja forsknings- och utvecklingsavdelningen med materialframtagning i form av odling av bakterier för uttryck av rekombinanta proteiner. Du kommer delvis också att arbeta med övrig laboratorieservice.

Affibody är ett svenskt biotech-företag med projekt i kliniska studier som är inriktat på att utveckla nästa generations biologiska läkemedel baserat på Affibodys unika teknologiplattformar som bolaget också äger rättigheterna för: Affibody® molekyler och Albumod™.

Företaget har fyra egenutvecklade program varav tre är utveckling av läkemedelsprojekt som möter medicinska behov inom leversjukdomar, autoimmuna sjukdomar och psoriasis. Det fjärde programmet är inom molekylär bilddiagnostik för diagnostisering av metastatisk bröstcancer.

Affibody har samarbeten med ett antal företag, bland annat med AbClon, Biotest, Daewoong, Daiichi Sankyo, GE Healthcare, Nordic Nanovector och Swedish Orphan Biovitrum.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla nya läkemedel och som vill vara med och driva forskningen framåt vid ett framgångsrikt och expansivt läkemedelsföretag. Du kommer att stödja forsknings- och utvecklingsavdelningen med materialframtagning i form av odling av bakterier för uttryck av rekombinanta proteiner. Du kommer delvis också att arbeta med övrig laboratorieservice.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Arbete med bakterieodlingar för rekombinant proteinproduktion samt eventuellt även odling av cellinjer för cellbaserade assays
  • Odlingar i bioreaktorer (fermentorer)
  • Expressionsanalyser på prover från bakterieodlingar
  • Beredning av kompetenta bakterieceller
  • Delar av grundläggande laboratorieservice som buffertberedning, disk, plattgjutning, autoklavering med mera
  • Pipettkalibrering, dels i eget system, dels hos externt labb
  • Ordning i och skötsel av lågtemperaturfrysar

Utbildningsbakgrund

Du behöver ha en BMA-examen eller liknande utbildning

Erfarenheter

  • Förvärvat nödvändiga kunskaper genom arbete inom relevant område, helst med flera års erfarenhet från en liknande position
  • Erfarenhet av arbete enligt SOP:ar (Standard Operating Procedures)
  • Erfarenhet av att dokumentera resultat i laboratorieböcker, och gärna också i ett elektroniskt labbokssystem (ELN)

Du behöver också ha en bra förmåga att självständigt planera och göra prioriteringar och att självständigt kunna utföra laborativt arbete och kunna dokumentera på svenska och/eller på engelska i elektronisk laboratorieboksystem. Du behöver ha en god förmåga att kommunicera och interagera med andra på ett positivt sätt. Du behöver kunna jobba effektivt och noggrant, åstadkomma och upprätthålla en god ordning och kunna arbeta enligt fasta rutiner med en känsla för att nå önskat resultat med precision. Du behöver också ha en flexibilitet och förmåga att rycka in vid behov av övrigt laboratoriearbete inom forskningsprojekten.

Ansökan och mer information

Skicka din ansökan med ett personligt brev och CV till knut.nattochdag@aktivia.se så snart som möjligt då vi arbetar löpande med detta rekryteringsprojekt. Skriv "Laboratorietekniker/Laboratorieassistent" i ämnesraden i ditt mejl. Vill du ha mer information är du välkommen att ringa Knut Natt och Dag på telefonnummer 0722-16 68 00.

Välkommen med din ansökan!

Aktivia Sciuence Work AB är ett rekryterings- och konsultföretag inom Life Science specialiserat på befattningar inom Life Science-industrin - från tidig discovery till farmaceutisk utveckling och klinisk utveckling fram till marknad. Vi är medlemmar i SwedenBIO och Medicon Valley Alliance. Läs mer på vår webbplats - www.aktivia.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår