Proteinkemist till BioArctic AB – Stockholm - Avslutad

BioArctic AB grundades 2003 för att vidareutveckla banbrytande upptäckter av Prof. Lannfelt, den Svenska och Arktiska mutationen i Alzheimers sjukdom. Upptäckter som har renderat stort internationellt erkännande som klargörande för den centrala rollen av amyloid-beta (Aß) i Alzheimers sjukdom och som även har lett till nya strategier för behandling.

BioArctic har flera projekt både i klinik och preklinik. Projekten syftar till att behandla Alzheimers sjukdom med en antikropp, BAN2401, immunoterapi för Parkinsons sjukdom samt ett unikt behandlingskoncept för komplett ryggmärgsskada. Utöver detta driver BioArctic två tidiga projekt för sjukdomsmodifiering i Alzheimers sjukdom.

BioArctic AB är beläget centralt i Stockholm i Stadshagen med moderna, ljusa och mycket fina lokaler i form av både laboratorier och kontor. Företaget har 30 anställda.

Du ansvar för expertkunskap inom ”protein engineering” med tyngdpunkt på antikroppar som bidrar till att projekten kan nå förväntade resultat i linje med företagets strategi och uppsatta mål. Stor tyngdpunkt ligger på experimentellt arbete med antikroppar och deras optimering. Rätt kandidat ansvarar för att planera, leverera och sammanställa resultat inom forskningsprojekten enligt uppställda mål. 

Dina nyckelområden kommer att vara att:

  • Stödja olika projekt och aktiviteter med expertis inom antikropps­teknologier
  • Inneha kunskaper inom antikroppsteknologi med tyngdpunkt på kloning, expression och rening. Det är nödvändigt med kunskap kring anti­kroppsstruktur och optimering/maturering
  • Ansvara för analys av antikroppar med avseende på deras funktion, vilket också kan omfatta metodutveckling

Du har en PhD inom något relevant område och specialistkompetens inom antikroppsstruktur och "antibody engineering" samt hands-on erfarenhet av kloning, proteinexpression och rening.

Mer information och ansökan

Vill du veta mer ska du ringa till Knut Natt och Dag på telefon 0722-166 800. Du skickar din ansökan innehållande ett personligt brev och din CV till knut.nattochdag@aktivia.se. Skriv "Proteinkemist BioArctic" i mejlets ämnesrad. Vi arbetar löpande och i rask takt med detta rekryteringsprojekt och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår