In Vivo-farmakolog till BioArctic AB – Stockholm - Avslutad

BioArctic AB grundades 2003 för att vidareutveckla banbrytande upptäckter av Prof. Lannfelt, den Svenska och Arktiska mutationen i Alzheimers sjukdom. Upptäckter som har renderat stort internationellt erkännande som klargörande för den centrala rollen av amyloid-beta (Aß) i Alzheimers sjukdom och som även har lett till nya strategier för behandling.

BioArctic har flera projekt både i klinik och preklinik. Projekten syftar till att behandla Alzheimers sjukdom med en antikropp, BAN2401, immunoterapi för Parkinsons sjukdom samt ett unikt behandlingskoncept för komplett ryggmärgsskada. Utöver detta driver BioArctic två tidiga projekt för sjukdomsmodifiering i Alzheimers sjukdom.

BioArctic AB är beläget centralt i Stockholm i Stadshagen med moderna, ljusa och mycket fina lokaler i form av både laboratorier och kontor. Företaget har 30 anställda.

Du kommer att ansvara för expertkunskap inom farmakologi på ett sätt som flyttar projekten framåt i rätt tid till förväntade resultat i linje med företagets strategi och uppsatta mål. Du deltar i experimentellt arbete för att stärka kompetensen inom in vivo farmakologi. Du ansvarar för att planera, leverera och sammanställa resultat inom forskningsprojekten.

Dina nyckelområden kommer att vara att:

  • Stödja olika projekt och aktiviteter med expertis inom farmakologi
  • Inneha expertkunskaper inom In Vivo-farmakologi inklusive In vivo-verksamhet, etiska ansökningar, transgena In vivo-modeller och genotyping samt planering, genomförande och dokumentation av In vivo-studier (PK- och effektstudier med po, iv eller ip eller sc administrering och CSF-provtagning)
  • Ansvara för design, planering, genomförande och dokumentation av PoM/PoP/PoC-djurstudier inklusive stop/go-beslutspunkter i projekten
  • Ansvara för design, planering, genomförande och rapportering av In vivo-studier som del av regulatorisk dokumentation
  • Aktivt bidra med teknisk och teoretisk kunskap för utveckling av komplexa analyser, MOA och omsättning av in vitro-data till in vivo-farmakologi
  • Proaktivt arbeta med forskningsprojekten i alla faser för att hantera projekt och vetenskapliga frågor

Du har en PhD eller motsvarande inom farmakologi eller något annat relevant område och erfarenhet av och kunskap kring läkemedelsutveckling och In vivo-studier. Du har erfarenhet av In vivo-verksamhet (PK- och effektstudier med ip, iv, sc, CSF-provtagning). Du har också god kunskap om immunologiska metoder och analyser. Du behöver också ha FELASA-certifiering.

Mer information och ansökan

Vill du veta mer ska du ringa till Knut Natt och Dag på telefon 0722-166 800. Du skickar din ansökan innehållande ett personligt brev och din CV till knut.nattochdag@aktivia.se. Skriv "In Vivo-farmakolog BioArctic" i mejlets ämnesrad. Vi arbetar löpande och i rask takt med detta rekryteringsprojekt och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår