Biokemist/Immunolog till BioArctic AB – Stockholm - Avslutad

BioArctic AB grundades 2003 för att vidareutveckla banbrytande upptäckter av Prof. Lannfelt, den Svenska och Arktiska mutationen i Alzheimers sjukdom. Upptäckter som har renderat stort internationellt erkännande som klargörande för den centrala rollen av amyloid-beta (Aß) i Alzheimers sjukdom och som även har lett till nya strategier för behandling.

BioArctic har flera projekt både i klinik och preklinik. Projekten syftar till att behandla Alzheimers sjukdom med en antikropp, BAN2401, immunoterapi för Parkinsons sjukdom samt ett unikt behandlingskoncept för komplett ryggmärgsskada. Utöver detta driver BioArctic två tidiga projekt för sjukdomsmodifiering i Alzheimers sjukdom.

BioArctic AB är beläget centralt i Stockholm i Stadshagen med moderna, ljusa och mycket fina lokaler i form av både laboratorier och kontor. Företaget har 30 anställda.

Du kommer att ansvara för kunskap inom biokemisk/immunologisk metodik som bidrar till att forskningsprojekten kan nå förväntade resultat i linje med företagets strategi och uppsatta mål. Stor tyngdpunkt ligger på experimentellt arbete med antikroppar med hjälp av biokemisk/ immunologisk analys samt på metodutveckling. Du kommer kommer att ansvara för att planera, leverera och sammanställa resultat inom projekten enligt uppställda mål.

Dina nyckelområden kommer att vara att:

  • Stödja olika projekt och aktiviteter med expertis inom biokemisk/ immunologisk metodik
  • Inneha kunskaper inom biokemisk/immunologisk metodik som till exempel ELISA, Western Blot och immunoprecipitering samt kunskap om antikroppar för att bidra med detta i forskningsprojekten. Du kommer också att utnyttja din kompetens inom cellodling, proteinrening och Biacore
  • Ansvara för analys samt metodutveckling vid biokemiska/immunologiska frågeställningar

Du har en PhD, MSc eller BMA från någon relevant disciplin och erfarenhet av arbete med antikroppar. Du har god kunskap om immunologiska och biokemiska analyser. Det är önskvärt att du har erfarenhet från arbete med biologiska läkemedel.

Mer information och ansökan

Vill du veta mer ska du ringa till Knut Natt och Dag på telefon 0722-166 800. Du skickar din ansökan innehållande ett personligt brev och din CV till knut.nattochdag@aktivia.se. Skriv "Immunolog/Biokemist BioArctic" i mejlets ämnesrad. Vi arbetar löpande och i rask takt med detta rekryteringsprojekt och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår