CMC-specialist till BioArctic AB – Stockholm - Avslutad

BioArctic AB grundades 2003 för att vidareutveckla banbrytande upptäckter av Prof. Lannfelt, den Svenska och Arktiska mutationen i Alzheimers sjukdom. Upptäckter som har renderat stort internationellt erkännande som klargörande för den centrala rollen av amyloid-beta (Aß) i Alzheimers sjukdom och som även har lett till nya strategier för behandling.

BioArctic har flera projekt både i klinik och preklinik. Projekten syftar till att behandla Alzheimers sjukdom med en antikropp, BAN2401, immunoterapi för Parkinsons sjukdom samt ett unikt behandlingskoncept för komplett ryggmärgsskada. Utöver detta driver BioArctic två tidiga projekt för sjukdomsmodifiering i Alzheimers sjukdom.

BioArctic AB är beläget centralt i Stockholm i Stadshagen med moderna, ljusa och mycket fina lokaler i form av både laboratorier och kontor. Företaget har 30 anställda.

Du har ansvar för expertkunskap inom CMC-området på ett sätt som flyttar forskningsprojekten framåt i rätt tid till förväntade resultat i linje med företagets strategi och uppsatta mål.

Dina nyckelområden kommer att vara att:

  • Stödja olika projekt och aktiviteter med expertis inom CMC-området
  • Inneha kunskaper inom CMC-området inklusive tillverkning av substans och produkt, analys, validering, tech transfer mm
  • Ansvara för kommunikation med externa leverantörer av tjänster, till exempel tillverkning av substans och/eller, produkt och analys
  • Hantera och granska dokumentation från leverantörer, till exempel batch-dokumentation, specifikationer, avvikelser och ändringar
  • Delta i arbetet med att förbättra företagets supply chain
  • Proaktivt arbeta med projekten i alla faser för att hantera projekt och vetenskapliga frågor

 Du behöver ha en PhD inom biokemi, bioprocess, kemi, analytisk kemi eller liknande erfarenheter och gedigen erfarenhet av och kunskap kring läkemedelsutveckling inom läkemedelsindustrin med biologiska läkemedel. Du måste också ha erfarenhet av att självständigt driva externa samarbeten med CRO-företag. Du måste även ha grundläggande regulatoriska kunskaper i EU GMP.

 Mer information och ansökan

Vill du veta mer ska du ringa till Knut Natt och Dag på telefon 0722-166 800. Du skickar din ansökan innehållande ett personligt brev och din CV till knut.nattochdag@aktivia.se. Skriv "CMC-Specialist BioArctic" i mejlets ämnesrad. Vi arbetar löpande och i rask takt med detta rekryteringsprojekt och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår