Farmakokinetiker med erfarenhet från arbete med klinisk forskning och utveckling – Camurus AB – Lund - Avslutad

Vi söker efter dig som har erfarenhet av arbete med farmakokinetik inom läkemedelsindustrin och som har arbetat med detta inom klinisk forskning men som också har ett brett perspektiv och även är bekant med farmakokinetikstudier inom preklinisk forskning.

Du kommer att rapportera till Director Preclinical R&D, men ska framför allt medverka i arbetet med kliniska studier och ha ansvar för farmakokinetikdelarna i kliniska program. Du kommer att arbeta i nära samarbete med både Clinical Operation och Preclinical R&D.

Huvudarbetsuppgifter

 • Du kommer att ansvara för det farmakokinetiska arbetet i prekliniska och kliniska studier, innefattande planering och utveckling av protokoll, analys och beräkningar, samt skrivning och granskning studierapporter och regulatoriska dokument.
 • Du kommer också att delta i utkontraktering av kinetikstudier.
 • Du kommer att arbeta med farmakokinetisk modellutveckling, analys och simulering i WinNonlin samt andra relevanta program.
 • Du ska fungera som bollplank i farmakokinetikfrågor

Kompetens och erfarenhet

 • Du har en relevant universitetsutbildning inom farmakologi/kinetik och en god uppdaterad kunskapsbas
 • Du är mycket van att författa och läsa kliniska och prekliniska studieprotokoll, rapporter, publikationer, och regulatoriska dokument
 • Du har gedigen erfarenhet av läkemedelsutveckling och god erfarenhet av arbete med såväl prekliniska som kliniska utvecklingsprojekt
 • Du har branschvana som har givit tillräcklig erfarenhet av läkemedelsutveckling och förståelse av relevanta farmakokinetiska frågeställningar utifrån farmakologiskt och regulatoriskt läkemedelsutvecklingsperspektiv
 • Du har mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift (vårt arbetsspråk är engelska)
 • Du är van att arbeta med WinNonlin och andra relevanta farmakokinetiska verktyg och har en god analytisk förmåga
 • Erfarenhet av arbete inom både stora och små läkemedelsföretag är en fördel

Om anställningen

Du kommer att vara anställd inom Aktivia Science Work AB men vara placerad och ha all din rapportering hos vår kund. Befattningen som Farmakokinetiker är en tillsvidareanställning på heltid.

Mer information och ansökan

Du är välkommen att kontakta Knut Natt och Dag on 0722 166 800 eller Rolf Mayer på 0708 87 60 05 om du har några frågor angående denna befattning. Vill du söka befattningen sänder du din CV och ett kort personligt brev till job@aktivia.se så snart som möjligt då vi arbetar löpande med denna rekrytering. Skriv ”Farmakokinetiker” i ämnesfältet.

Aktivia Science Work AB är ett konsult- och rekryteringsföretag inom Life Science som är specialiserat på läkemedelsindustri och biotech. Vi har kontor i Lund och Stockholm och är en del av Life Science centret i Lund och Karolinska Institutet Science Park i Stockholm. Vi är medlemmar i SwedenBIO och Medicon Valley Alliance. Du kan läsa mer om oss på vår webbplats, www.aktivia.se.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår