Research Investigator/Senior Research Investigator - Avslutad

Till ett läkemedelsföretag i Stockholmsområdet söker vi Dig som är duktig med arbete i cellbaserade system. Du kommer att arbeta på en sektion som har till huvuduppgift att screena och karaktärisera nya läkemedelssubstanser med avseende på In Vitro farmakologi och ADME-egenskaper.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att screena nya läkemedelssubstanser i cellbaserade reporter assays men även en del ADME assays kan bli aktuellt. Du kommer också att ansvara för datahantering, utvärdering och rapportering av resultat till forskningsprojekten. De tekniker som används är cellodling i 96 och 384 håls format, transienta transfektioner, ELISA assays, arbete med halvautomatiserade system, ADME assays såsom plasmaproteinbindning, metabolisk stabilitet i mikrosomer och hepatocyter.

Du behöver ha en akademisk examen inom något relevant område samt erfarenhet från liknande arbete, helst inom läkemedelsindustrin. Praktisk erfarenhet av screeningarbete är en merit.

Du kommer att arbeta i en liten grupp där varje persons insats är viktig. Viktiga personliga egenskaper är god samarbets- och kommunikationsförmåga men arbetet är också självständigt vilket ställer krav på att kunna arbeta med egen motor och ha förmåga att leverera.

Detta är en temporär befattning på sex månader. Du kommer att vara anställd på Aktivia Science Work AB men kommer att arbeta på vårt kundföretag. Är du intresserad mejlar Du din ansökan till job@sciencework.nu. Skriv ”Research Investigator” i ämnesfältet. Är det något Du vill diskutera är Du välkommen att ringa Knut Natt och Dag på telefon 0722 166 800.

Aktivia Science Work AB är ett konsultföretag inom Life Science som är specialiserat på befattningar inom läkemedelsindustrin. Du kommer att vara anställd i Aktivia Science Work AB som konsult men arbeta på vårt kundföretag. Vi har kontor i Stockholm och i Malmö och är en del av Karolinska Institute Science Park i Stockholm och Medeon Science Park i Malmö. Vi är medlemmar i SwedenBIO och Medicon Valley Alliance. Du kan läsa mer om oss på vår webbplats, www.sciencework.nu.

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår